Tornado u Njemačkoj, poginula jedna osoba

U razornom udaru tornada praćenog olujnim vremenom, koje je pogodilo zapadni dio Njemačke, poginuo je najmanje jedan čovjek, a povrijeđeno je oko 40 ljudi, od kojih 10 teško, prenijeli su policija i lokalni mediji.

– U nevremenu je povrijeđeno oko 40 ljudi, od kojih najmanje 10 teško – navodi se u saopštenju gradske policije.

Na slikama objavljenim na društvenim mrežama vidi se da je riječ o tornadu sa karakterističnim rotirajućim ciklonom koji razbacuje krhotine kroz vazduh, iako njemačka meteorološka služba u prvi mah nije potvrdila da se radi o tornadu, prenosi Rojters.

U gradu Vitgertu na krajnjem zapadu zemlje preminuo je 38-godišnji muškarac od povreda glave zadobijenih nakon pada poslije pretrpljenog strujnog udara u poplavljenom podrumu, prenijeli su lokalni mediji i policija.

Policija je saopštila da je do 40 ljudi povrijeđeno u Paderbornu, gradu sa oko 150.000 stanovnika koji se nalazi na pola puta između Frankfurta i Hamburga, kao i da su željeznički i drumski saobraćaj poremećeni širom regiona.

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije iz grada Helinghauzenu na kojima se vidi da je nevrijeme iščupalo toranj s crkvenog krova.

Policija je objavila slike iz grada Paderborna na kojima se vidi oboreno drveće i krovovi koje je vjetar podigao s kuća i srušio.

Prethodni članakNEVESINjSKI ODBORNICI ZASJEDAJU 24. MAJA
Naredni članakRusija obustavila isporuke gasa Finskoj