TOPLOTNI TALAS: U Mostaru 37 stepeni, građani spas od vrućina traže na lokalnim kupalištima

Zbog toplotnog talasa koji je zahvatio Mostar gdje je u 13 sati zabilježeno 37 stepeni i vrtoglavo penjanje žive na termometru blizu uzavrelih 40 stepeni građani Mostara i njihovi gosti spas od vrućina traže na gradskim kupalištima.

Gradski bazen “Daleka obala” je pun kupača svih životnih dobi, a kako je kazao voditelj bazena Petar Džidić gužve se bilježe već nekoliko dana.

Petar Džidić (Foto: G. Š./Klix.ba)

“U periodu toplotnog vala koji se bilježi od podne do 17 sati su doslovno svi kapaciteti popunjeni”, kazao je Džidić za Klix.ba.

Gradski bazen raspolaže s kapacitetom od 900 ormarića, velikim bazenom olimpijskih dimenzija, malim bazenom za djecu, te ugostiteljskim sadržajima, školom plivanja i potrebnom opremom da bi gosti uživali apsolutno.

“Sezona je tek krenula i zadovoljni smo brojem posjetilaca kojih je zadnjih nekoliko dana zaista ogroman broj, a ono što je također važno vidim da su gosti koji dolaze zadovoljni uslovima i uslugom koju dobiju”, kazao je Džidić.

Ističe da cijene ulaznica uprkos valu poskupljenja nisu povećavane, te su iste kao i lani, što je za mnoge veoma značajno.

Gradski bazen Mostar

“Za djecu do tri godine je besplatan ulaz, a za one od 3 do 12 godina 5 KM, dok je za osobe od 12 godina na dalje ulaznica 8 KM. Takođe imamo i sezonske ulaznice koje koriste brojni građani a cijena je 150 KM za djecu, te 200 KM a za odrasle”, pojasnio je Džidić.

Naglašava da je radno vrijeme gradskog bazena svaki dan od 10 do 19 sati, te napominje, što je važno, da za sve posjetioce imaju osigurano besplatno parkirališno mjesto.

Bunica (Foto: G. Š./Klix.ba)

Bunica

Pored maksimalne posjećenosti gradskom bazenu u Mostaru su uslijed visokih temperatura oživjela i zapuštena riječna kupališta među kojima su Buna, Bunica, Neretva i Mostarsko jezero, iako plaže nisu dočekale uređene ovu sezonu.

Najbolji je pokazatelj poznato mostarsko okupljalište Bunica gdje su mnogi pronašli spas od vrućine.

Obzirom na povećanje cijena na Jadranskoj obali bez sumnje će veliki broj Mostaraca ovo ljeto provesti na lokalnim kupalištima u Mostaru i okolnim mjestima.
Prethodni članakAmerikanci Novaka Đokovića proglasili najboljim na svijetuu
Naredni članakDramatično u Dalmaciji: Gore kuće i automobili, ljudi bježe (FOTO)