TEŠKE KOMPLIKACIJE: U Zagrebu od korone umro 11-godišnje dijete

U Klinici za infektivne bolesti ”Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu noćas je preminulo 11-godišnje dijete.

Najmlađa žrtva korona virusa u Hrvatskoj je 11-godišnji dječak koji je u noći sa subote na nedjelju preminuo u Klinici za infektivne bolesti ”Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu.

Direktor Klinike za dječje bolesti Goran Roić rekao je za N1 da je dječak u bolnicu primljen u četvrtak u poslijepodnevnim satima sa sumnjom na akutno abdominalno zbivanje.

“Napravljena je dijagnostička laboratorijska obrada i istog dana je došao pozitivan nalaz na koronu. Laboratorijski nalazi ukazali su na probleme s jetrom, na sepsu, probleme s bubrezima i pacijent je premješten na jedinicu intenzivne njege.

Zbog sumnje na abdominalno zbivanje pristupilo se operativnom zahvatu, ali je tokom uvođenja u anesteziju došlo do aresta i bila je potrebna reanimacija. Nadalje, zbog respiratorne i kardiovaskularne podrške posumnjalo se da je u podlozi rijetka, ali teška komplikacija covid infekcije, tzv. multiorganski inflamatorni sindrom i onda je pacijent u petak premješten Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”.

Taj sindrom javlja se tokom covid infekcije, to je teška imunološka reakcija koja je poznata, ali može biti različite težine. U klinici je preduzeto sve što se moglo. Izvještaj i kompletnu dokumentaciju smo poslali ministarstvu zdravstva”, rekao je.

Prethodni članakCvijanović: Zajednička kuhinja stranaca i ljudi iz bošnjačke politike
Naredni članakUhapšen napadač iz Doboja koji je ranio muškarca