Svi srpski hodočasnici u Izraelu dobro

Njegovo preosveštenstvo episkop niški Arsenije, koji zajedno sa vladikom timočkim Ilarionom i grupom hodočasnika boravi u Izraelu, rekao je da su svi srpski hodočasnici dobro, kao i da je dio njih, prema planu puta, već na aerodromu, a druga grupa blizu granice sa Egiptom.

– Vladika timočki Ilarion i ja smo u grupi koja je krenula iz Niša 1. oktobra. Dio grupe treba danas da se vrati u Srbiju, a drugi da nastavi pokloničko putovanje manastiru Svete Katarine na Sinaj u Egiptu – rekao je vladika Arsenije.

Ta grupa koja danas treba da se vrati u Srbiju broji 54 hodočasnika, oni su krenuli iz Vitlejema, već su blizu aerodorma u Tel Avivu i imaju let u 22.00 časa.

– Svi su dobro, ali kako čujemo let je otkazan – rekao je vladika Arsenije i naglasio da pokušavaju da nađu rješenje za njihov povratak.

Vladika Arsenije je dodao da su sve vrijeme u kontaktu sa Ambasadom Srbije u Tel Avivu koja je na visini zadatka.

– Drugi dio grupe u kojoj smo ja i vladika timočki ima 35 putnika, naša grupa je oko 100 kilometara od granice sa Egiptom. Nadamo se da ćemo za sat vremena preći granicu, to je grupa koja je krenula iz Niša i svi smo bezbjedni i dobro – rekao je vladika Arsenije.

Vladika je rekao da su brojni turisti i hodočasnici koji borave u Izraelu iz svih krajeva svijeta iznenađeni situacijom.

– Čule su se eksplozije, PVO izraelske vojske, vidjeli smo dim u daljini, ali smo bili u hotelu do prije nekoliko sati, slušali uputstva naše ambasade i riješili sada kada se situacija smirila da krenemo na ranije planirane destinacije – dodao je vladika Arsenije.

On je rekao i da je jedna grupa srpskih hodočasnika iz Dizeldorfa u Јerusalimu, kao i da su i oni dobro.

– Јedna grupa iz Srbije, iz Kraljeva i jedna srpska grupa iz dijaspore – Austrije i Švajcarske vratila se juče. Јedna naša grupa iz Londona trebalo je da se danas vrati, vjerovatno su i oni na aerodromu – rekao je vladika Arsenije.

Prethodni članakDodik i Cvijanovićeva sa Erdoganom: Potvrđena odlična privredna saradnja Srpske i Turske
Naredni članakTežak udes na putu Zvornik-Bijeljina, jedno lice stradalo