Dodik i Cvijanovićeva sa Erdoganom: Potvrđena odlična privredna saradnja Srpske i Turske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sastali su se sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Erdogan je zahvalio na dolasku delegacije i još jednom potvrdio dolazak u Banjaluku, tokom prve naredne posjete BiH.

Dodik i Cvijanovićeva upoznali su Erdogana sa političkom situacijom u BiH, uticajem pojedinih zapadnih zemalja na odluke koje donose bošnjački političari.

Istovremeno, potvrđena je odlična privredna saradnja Republike Srpske i Republike Turske, nastavak svih započetih projekata, ali i najava novih.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Turske DŽevdet Јilmaz i ministar spoljnih poslova Hakan Fidan.

– Uvijek je zadovoljstvo razgovarati sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom sa kojim sam se danas sastala, zajedno sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom – napisala je Cvijanovićeva na svom Instagram nalogu.

Cvijanovićeva je navela da je Erdoganu čestitala na reizboru za lidera Stranke pravde i razvoja i poželjela mu da sa uspjehom nastavi da predvodi najsnažniju stranku u Turskoj.

– Tokom sastanka smo izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Turske sa svim nivoima vlasti u BiH, kao i opredijeljenost ka njenom daljem jačanju, te realizaciji ranije dogovorenih projekata. Upoznali smo Erdogana sa aktuelnim političkim prilikama u BiH, te ukazali na važnost unapređenja unutrašnjeg dijaloga demokratski izabranih predstavnika naroda, bez stranog intervencionizma – naglasila je Cvijanovićeva.

Prethodno je održan sastanak sa bivšim potpredsjednikom, sadašnjim poslanikom Fuatom Oktajiem.

Prethodni članakPreminula Milica Marković
Naredni članakSvi srpski hodočasnici u Izraelu dobro