Stotine ljudi u Jablanici na protestima podrške pretučenoj Enisi Klepo

Veliki broj građana okupio se u Jablanici kako bi iskazali podršku svojoj sugrađanki koju je, prije nekoliko dana, brutalno pretukao vlasnik hotela “Jablanica”, u kojem je ona bila zaposlena.

Brojna udruženja iz BiH i građani Jablanice prethodnih dana pozivali su na protestno okupljanje u Jablanici, a veliki broj se građana upravo se odazvao ovom pozivu.

Građani u Jablanici počeli su sa okupljanjem danas u poslijepodnevnim satima u ulici Doljanka.

Građanima se pridružio i federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić, kao i Muriz Memić te brojni drugi.

Okupljeni građani nose transparente sa natpisima: “Svi smo mi Enisa Klepo”, “Stop nasilju”, “Da vidim ko je taj ko smije da digne ruku na moje kćeri”, “Crveni karmin i pametna žena idu zajedno” i tako dalje.

Enisa Klepo, dojučerašnja radnica hotela Jablanica, je pretučena prošle sedmice nakon što je tražila posljednju platu s obzirom na to da je planirala dati otkaz.

Međutim, umjesto plate dobila je batine kojima je prethodio verbalni sukob sa vlasnikom Amirom Džafićem i njegovom suprugom. U incidentu je zadobila teške povrede glave.

Ono što dodatno zabrinjava je i činjenica da je Amir Džafić nakon 48-satnog zadržavanja u policiji pušten na slobodu jer Tužilaštvo HNK “nije imalo zakonske razloge za predlaganje pritvora”.

klix

Prethodni članakPorodice stradalih u Ribnikaru tužili porodicu dječaka koji je počinio masakr
Naredni članakZlato za Srbiju na EP: Nebeski skok Angeline Topić