Porodice stradalih u Ribnikaru tužili porodicu dječaka koji je počinio masakr

Članovi porodica žrtava masovnog ubistva u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” podnijeli su tužbu protiv porodice dječaka (14) koji je 3. maja u toj školi ubio devet vršnjaka i čuvara.

Јednu tužbu podnijelo je ukupno 27 tužilaca, a tuženi su maloljetnik i njegovi majka i otac, potvđeno je Tanjugu u Višem sudu u Beogradu.

Tužba je podnesena u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usljed smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha, a protiv dječakovog oca je u toku i krivični postupak koji je u fazi istrage pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Ovom tužbom je zatražena i novčana renta odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presude pa dok za to traju uslovi – i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usljed smrti bliskog lica.

Sud je ranije odredio u odnosu na oca dječaka privremene mjere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku.

Da li će se sa tuženim zahtjevom uspjeti, u kom dijelu i u kojem iznosu vidjeće se na kraju postupka.

U parničnom postupku protiv dječakove majke Viši sud u Beogradu donio je rješenje o privremenoj mjeri u odnosu na imovinu u njenom vlasništvu, odnosno da je blokirana za prodaju i iznajmljivanje.

Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi postupak protiv oca dječaka zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška djela protiv opšte sigurnosti, dok je maloljetnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.

Prethodni članakNjemačka vlada obustavlja četiri infrastrukturna projekta u Republici Srpskoj
Naredni članakStotine ljudi u Jablanici na protestima podrške pretučenoj Enisi Klepo