Stevandić: Budite ponosni jer baštinite vrijednosti hrabre i časne VRS

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić čestitao je danas, u svoje ime i u ime Narodne skupštine, Komandi 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH, oficirima, podoficirima i vojnicima Dan Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka, koji baštini njenu tradiciju.

– Iskoristiću ovu priliku da podsjetim da je Narodna skupština Republike Srpske na sjednici u Banjaluci 12. maja 1992. godine donijela istorijsku odluku o formiranju Vojske Republike Srpske, kao odbrambene vojne formacije koja je uspjela da spriječi veliko stradanje srpskog naroda u proteklom građanskom ratu – navodi se u čestitki predsjednika NSRS.

On je poručio pripadnicima Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka da treba da budu ponosni što baštine vrijednosti hrabre i časne Vojske Republike Srpske, koja je u skladu Ustavom i zakonima, dala nemjerljiv doprinos u njenom stvaranju i očuvanju.

– Čestitam vam 32. godišnjicu formiranja Vojske Republike i 19. godišnjicu postojanja Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka i zahvaljujem vam se na doprinosu u očuvanju mira i bezbjednosti svih naših građana – napisao je u čestitki predsjednika NSRS.

Prethodni članakMOSTAR- Tri osobe uhapšene zbog posjedovanja droge
Naredni članakObilježavanje 32 godine od formiranja VRS