Stanivuković: Nedopustivo kažnjavanje onih koji brane Republike Srpsku

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da ne podržava uvođenje američkih sankcija zvaničnicima Republike Srpske.

– Јa sam protiv sankcija, ne podržavam takav pristup, podržavam Republiku Srpsku – poručio je Stanivuković.

On je istakao da o ovom pitanju mora da postoji jedinstven stav.

– Nisam srećan zbog sankcija. Bez obzira šta mislim o pojedinim ljudima sa liste sankcionisanih, a imam pravo na to, apsolutno sam za jedinstvo o tom pitanju i apsolutno protiv sankcija – rekao je Stanivuković.

On je poručio da je nedopustivo kažnjavanje onih koji brane Republike Srpsku i njenu imovinu.

– Zamislite da vas neko kažnjava jer branite Republiku Srpsku od nametnutih odluka Ustavnog suda BiH… Vrlo je jasna poruka Zapada – ako branite svoje, imate sankcije, ako izdate, imate nagrade – istakao je Stanivuković.

Stanivuković je rekao da bi učinio isto da je na mjestu zvaničnika Republike Srpske, dodajući da pozicija na kojoj se nalaze iziskuje teške odluke i da bi on donosio i deset puta teže odluke ukoliko bi to bilo potrebno.

Podsjećamo, Kancelarija za kontrolu imovine stranaca Ministarstva finansija SAD uvela je sankcije srpskom članu Predsjedništva BiH Željki Cvijanović, predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nenadu Stevandiću, predsjedniku Vlade Srpske Radovanu Viškoviću i ministru pravde Milošu Bukejloviću zbog, kako su naveli, neustavnih i antidejtonskih akcija.

Prethodni članakStevandić: Sankcije podstaknute iz Sarajeva – rezultat pakosti i nemoći
Naredni članakRonaldova posluga mora da potpiše „ugovor o smrti“