Ronaldova posluga mora da potpiše „ugovor o smrti“

Cristiano Ronaldo potpisao je prije nekoliko mjeseci najveći ugovor u fudbalskoj istoriji, po kome će zarađivati čak 500 miliona za skoro tri godine u klubu iz Saudijske Arabije, Al Nassru.

Poznato je da Portugalac voli luksuzan život, te i zbog toga u svojoj kući ima veliki broj posluge.

Ronaldo ih dobro plaća, ali saradnja sa najpopularnijim igračem svijeta znači odustajanje od normalnog života.

Tako kuvar, batler ili sobarice zarađuju 5,2 hiljade evra mjesečno. Međutim, svaki ulazak u Ronaldovu vilu i potpisivanje ugovora znači odustajanje od života kakvog ste ranije imali i sve to zbog jednog detalja.

Naime, Ronaldo sa svakim članom posluge potpisuje „ugovor o smrti“, odnosno da se svaki zaposleni obavezuje da 70 godina nakon njegove smrti neće ništa govoriti o životu Portugalca.

U ponedjeljak je Ronaldov Al Nassr savladao tuniski Monastir sa 4:1 u Arapskom kupu. On je u 38. godini je uspio da postigne gol i u 22. sezoni u karijeri, ali je postao i svjetski rekorder.

On je tako uspio da se probije na vječnoj listi ispred Gerda Mullera po broju golova postignutih glavom. Ovo mu je bio 145. gol u karijeri, a Nijemac je ostao na 144. Nakon njih slijede Carlos Santillana sa 125, a onda očekivano Pele sa 124.

Prethodni članakStanivuković: Nedopustivo kažnjavanje onih koji brane Republike Srpsku
Naredni članakMerlin zakazao i četvrti koncert u beogradskoj Areni!