SRĐAN DRAŠKOVIĆ I LAZAR BOVAN NAJBOLJI SPORTISTI NEVESINJA U 2023. GODINI

U Domu kulture „Nebojša Glogovac“ sinoć je održana tradicionalna manifestacija izbora najboljih sportista Nevesinja u 2023. godini. Sportsko-zabavno veče proteklo je u lijepoj atmosferi uz podsjećanja na uspjehe nevesinjskih sportista, od onih najmlađih pa do seniora.

Komisija sastavljena od javnih radnika za najboljeg sportistu Nevesinja u 2023. godini izabrala je fudbalera „Veleža“ Srđana Draškovića, dok je najuspješniji mladi sportista iz reda juniora, kadeta i pionira član Bokserskog kluba “Nevesinje“ Lazar Bovan.

Drašković je prestižno opštinsko priznanje zaslužio briljantnim nastupima za Fudbalski klub „Velež“ koji je poslije 26 godina izborio plasman u Prvu ligu RS. Njegovi prodori i golovi podizali su publiku na noge. Odigrao je sve takmičarske utakmice Veleža u prošloj godini i postigao 16 golova.

Laraz Bovan je imao uspješnu sezonu u kojoj je postao omladinski prvak Republike Srpske i BiH u olimpijskom boksu. Više puta je nagrađivan peharima za najborbeniji meč i najbolju tehniku. Medalje je osvajao na više međunarodnih turnira, a bio je odličan i u regionalnoj bokserskoj ligi.

Epitet nade godine ponijeli su fudbaler Aleksa Tomović, rukometašica Anja Zirojević, kik bokserka Teodora Okuka, karatista Lazar Žerajić, članica „Lets densa“ Una Duka, odbojkašica Natalija Vuković, rukometaš Teodor Kljakić, košarkaš David Miskin i član Škole sporta „Šampion“ Bogdan Savić.

Na večerašnjoj svečanosti posebno priznanje je dobio nevesinjski ultramaratonac Dejan Žerajić, član PED „Zimomor“, za promociju sporta, prirodnih potencijala i Nevesinjske olimpijade.

Tradicionalnu manifestaciju Izbor najboljeg sportiste organizovala je Opština Nevesinje.

Načelnik opštine Milenko Avdalović izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima nevesinjskih sportista i sportskih kolektiva, naglasivši da je 2023. godina najuspješnija u posljednjih 20 godina. On je istakao da Opština izdvaja značajna sredstva za finansiranje sporta, ali da su to sportisti svojim uspjesima opravdali. Avdalović je u 2024. godini najavio ulaganja u sportsku infrastrukturu.

U zabavnom dijelu manifestacije nastupila je etno grupa “Sveti Dimitrije“. Radionevesinje

 

Prethodni članakZemljotres između Beča i Graca
Naredni članakAerodrom Mostar i Air Serbia u petak potpisuju ugovor, letovi kreću od aprila