Aerodrom Mostar i Air Serbia u petak potpisuju ugovor, letovi kreću od aprila

Potpisivanje Ugovora između Grada Mostar, Air Serbie i Aerodroma Mostar,  bit će upriličeno u petak, 2. februara u mostarskoj Gradskoj vijećnici.

Potpisivanje Ugovora i izjave za medije predviđene su u 10.30 sati, saopšteno je iz Grada Mostara.

Direktna vazdušna linija na relaciji Mostar-Beograd bit će dostupna od kraja aprila do završetka oktobra tri puta sedmično, a karte bi u prosjeku, neslužbeno, trebale biti oko 60-65 eura, kazao je ranije u razgovoru za Fenu direktor Aerodroma Mostar Marko Đuzel.

“Air Serbia ispunila je uslova Javnog poziva za uspostavu redovnih letova za 2024. godinu i obavljaće direktne letove na relaciji Mostar – Beograd – Mostar. Mislim da je 22. aprila prvi let, a bit će dostupni do završetka oktobra uz mogućnost produženja. Predviđeno odvijanje letova je tri puta sedmično i to ponedjeljkom, petkom i nedjeljom. Nadam se da ćemo kroz narednih sedam do deset dana definisati sve ostale tehničke detalje i potpisati ugovor. Ako sve bude u redu nakon toga ćemo pustiti karte u prodaju. Neslužbeno, prvi set povratnih karata trebao bi u prosjeku biti oko 60, 65 eura”, rekao je Đuzel.

Prije nekoliko dana potpisan je i ugovor između Aerodroma Mostar, Grada Mostara i aviokompanije SkyAlps koja će obavljati direktne letove za München, Rim, Veronu i Bari tokom ljetnog reda letenja dva puta sedmično, počevši od kraja aprila.

Prethodni članakSRĐAN DRAŠKOVIĆ I LAZAR BOVAN NAJBOLJI SPORTISTI NEVESINJA U 2023. GODINI
Naredni članakBoldvin se izjasnio da nije kriv po optužbi za ubistvo iz nehata