SRBE NAZVAO GOVNIMA: MUŽ BUDUĆE PREDSJEDNICE SUDA U POSAVSKOM KANTONU VRIJEĐAO SRBE

Srbi u Posavskom kantonu zgroženi su objavama na društevnim mrežama koje ostavlja Reuf Pašalić,  suprug sudije Dženane Pašalić.

Reuf Pašalić je, naime, ispod teksta o tome da je SNSD u Posavskom kantonu pokrenuo ocjenu ustavnosti Graničnog prelaza Svilaj ostavio komentar ”kako olako govna isplivaju na površinu”.

”Ako će sudija Dženana Pašić dijeliti pravdu i štiti sve građane onako kako to javno na društevnim  mrežama radi njen suprug, čije su objave pune govora mržnje, Srbima u ovom kantonu ne piše se dobro”, napisali su zabrinuti građani srpske nacionalnosti koji su nam poslali objave spomenutog Reufa Pašića.

Oni navode da Dženan Pašalić uskoro treba da postane predsjednica Kantonalnog suda u Posavskom kantonu.

Odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Odžak Damir Ivetić kaže da je iznenađen govorom mržnje i pogrdnim natpisima koje je po društvenim mrežama ostavljao Reuf Pašalić.

 

”Dženana Pašalić biće predsjednica Kantonalnog suda u Posavskom kantonu. Ona i muž su bliski SDA. Ako vidimo kako se Reuf Pašalić ponaša na društvenim mrežama šta ćemo očekivati kada nas sudija Dženana Pašalić trebala braniti, kada bude trebala dijeliti pravdu. Ova objava samo je još  jedan dokaz da Visoki sudski i tužilački savjet radi protiv srpskog, ali i hrvatskog naroda što se vidjelo jučerašnjim glasanjem oko smjene glavnog tužioca Gordane Tadić”, naveo je Ivetić.

 

Prethodni članakProdavac insistirao na nošenju maske, kupac ga tukao
Naredni članakDodik: Američka ambasada epicentar nestabilnosti u BiH