ŠPIRIĆ: OKUPLJANJE OKO SNSD-a OČUVAĆE REPUBLIKU SRPSKU

Oni kojima okupljanje i sabornost nisu prioriteti u očuvanju Republike Srpske nego razgrađivanje i podjele, unaprijed su osuđeni na propast, ocijenio je predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

“Okupljanje je moguće samo oko velikih i nije slučajno što baš SNSD, kao najveća partija, ima takav izborni slogan. Nema svetije ideje od okupljanja svih lokalnih zajednica oko Republike Srpske i njenog očuvanja. Male stranke, nažalost, sklonije su podjelama nego udruživanju”, istakao je Špirić, koji je i potpredjednik SNSD-a.

Špirić je u izjavi za Srnu naglasio da interes Republike Srpske u Sarajevu ne smije biti doveden u pitanje, te da postoje ustavni mehanizmi da se on i zaštiti.

“Ne može se zaštita Republika Srpske svesti na dobro volju pojedinaca ma ko da su oni. Postoje ustavni mehanizmi zaštite interesa Republike Srpske, od Predsjedništva BiH do Doma naroda gdje je Klub Srba branik i eventualnim lošim odlukama donesenim u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH”, ukazao je Špirić.

On smatra da bi najbolje bilo da se sve stranke okupe oko istog cilja, a to je očuvanje Republike Srpske, i da se prestanu baviti destrukcijom jer će se prvi oni u njoj zauvijek izgubiti.

“Žalosno je što oni koji su zbog rata ostali izvan Republike Srpske mnogo više daju na značaju ideji okupljanja nego oni koji tu žive i uživaju razne benefite koje im Srpska daje”, zaključio je Špirić.

Srna

Prethodni članakAlarmantni podaci iz KCUS: Sarajevo ponovo ima najviše novozaraženih
Naredni članakODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA: Mostarski ‘Preporod’ okupio veliki broj intelektualaca, na čelu ponovo Haris Omerika