SOK Mostar pregazio Goražde

SOK Mostar je večeras pregazio OK Goražde i tako se osvetio za poraz od prije nekoliko dana na gostovanju kod istoimene ekipe. Rezultat je bio 25 – 23, 26 – 28, 25 – 10, 25 – 14.

 

Prvi set nije dobro krenuo za mostarski tim. Goraždanke su od početka seta imale prednost na svojoj strani, a ‘Sokice’ nisu uspijevale uhvatiti pravi ritam igre. U pojedinim trenutcima seta gošće su imale četiri ili pet poena prednosti, a pri rezultatu 15-20, malo ko je u dvorani na Bijelom Brijegu mislio kako ‘Sokice’ imaju snage za okret. Ali upravo to se dogodilo. Mostarke prebacuju u brzinu više, pokazuju svoju pravu kvalitetu i osvajaju set rezultatom 25-23.

A što tek reći za drugi set. Očekivalo se da će ‘Sokice’, pune samopouzdanja nakon preokreta u prvom setu snažno krenuti u nastavak meča, ali opet stvari idu u drugom pravcu. Neizvjesnost je trajala samo nekoliko poena, a tada gošće prave veliku seriju i odlaze na šest poena prednosti. Goraždanke igraju u visokom ritmu, a to im donosi čak deset poena prednosti u ovome dijelu igre. Rezultat je 19-9 za OK Goražde i samo je pitanje bilo s kolikom će prednosti gošće osvojiti drugi set. A onda opet drama. SOK Mostar kreće u velike serije poena, te nakon rezultata 15-19 i kasnije 18-22 dolaze na nevjerovatnih 22-22. Igra se poen za poen, publika je na nogama, ‘Sokice’ imaju nekoliko set lopti, ali ih ne koriste. Više koncentracije i sportske sreće imaju gošće i osvajaju set rezultatom 28-26.

Kao da je inat u tim trenutcima proradio u domaćim igračicama koje silovito ulaze u treći set i dolaze do rezultata 13-4. Kao da Mostarkama to nije bilo dovoljno, pa odlaze i na 15 poena razlike. Kada znamo da je set završio rezultatom 25-10 za SOK Mostar, onda je jasno o kakvoj se demonstraciji sile radilo u ovome dijelu utakmice.

Gdje je treći set stao, tu se četvrti nastavio. Rezultat 8-1 dao je nagovijestiti kako ništa više ne može zaustaviti SOK Mostar na putu prema novoj pobijedi. Rezultat 25-14 samo govori kako je SOK Mostar možda odradio najbolji meč ove sezone i samo se možemo nadati kako će isti ritam Mostarke imati i u idućoj utakmici.

Mostarke su imale jaku podršku i sa tribina.

pogled.ba

Prethodni članakMostarac i Nevesinjac otkriveni u teškoj krađi
Naredni članakGorila kuća u mostarskom naselju Ortiješ