SOK ”BOŽURI” OBRADOVAO MOSTARSKE PRVAČIĆE

Srpski omladinski klub ”Božuri” iz Mostara danas je podijelio školske torbe i pribor za petnaest prvačića koji će pohađati pravoslavnu vjeronauku u osnovni školama na području Mostara.

Podjela školskog pribora upriličena je nakon svete liturgije i molebana za početak školske godine u Crkvi rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru.

Prvačići su bili oduševljeni poklonima, kao i pažnjom koja im je posvećena pred jedan od najvećih događaja u njihovim životima, polazak u školu.

Predsjednica SOK ”Božuri” Sara Mandić izjavila je da je akcija nazvana simbolično ”Veliki za male”. ”Nastojali smo da kroz mali poklon pokažemo našim prvačićima da smo tu za njih, u njihovim posebnim životnim momentima”, kazala je Mandić.

Ona je naglasila da je akciju pomoglo Humanitarno društvo ”Dobrotvor” iz Mostara, te pojedinci koji podržavaju rad udruženja.

Mandićeva je naglasila da su pokloni pripremljeni i za prvačiće iz drugih opština u dolini Neretve, ali i djecu iz višečlanih porodica.

Ona je podsjetila da je ista akcija realizovana i prošle godine, te izrazila nadu da će prerasti u tradiciju i da će svake godine biti sve više prvačića.

Aktivistima ”Božura” u ime djece i roditelja zahvalio se starješina Saborne crkve u Mostaru Duško Kojić navodeći da se radi o izuzetno lijepoj akciji, te pohvalivši njih rad i aktivnosti.

Prethodni članakMOLEBAN ZA POČETAK ŠKOLSKE GODINE U STAROJ CRKVI U MOSTARU – Sveštenik Kojić djeci poručio: Morate imati na umu da je ova zajednica iznjedrila Šantića, Šolu, Ćoroviće…
Naredni članakĐoković u četvrtfinalu Јu-Es opena