“Šmitu preporučujem da kupi kartu za Njemačku u jednom pravcu” Dodik istakao da je imovina Srpske njena i da tu ne pomažu ni bonska ovlaštenja

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je imovina Republike Srpske imovina Republike Srpske i tu ne pomažu ni bonska, niti bilo kakva ovlaštenja.

Najbolji sinovi Republike Srpske nisu izginuli da bi neizabrani Nijemac Kristijan Šmit krčmio ono za šta su dali najvrednije, rekao je Dodik upitan da prokomentariše odluku njemačkog diplomate Kristijana Šmita da obustavi Zakon o nepokretnoj imovini Srpske koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti.

Dodik je podsjetio da je pitanje imovine riješeno 1995. godine u Dejtonu i “samo neizabrani i nepotvrđeni stranac, poput Kristijana Šmita, može da se bavi pitanjima koja su u Ustavu BiH već riješena”.

On je ocijenio da je potez Kristijana Šmita kič i šund politike na koju su ga natjerali oni koji su pitanje imovine protivustavno aktuelizovali.

– Partnere u FBiH pozivam da se poštuju Ustav BiH i Dejtonski mirovni sporazum, a gospodinu Šmitu preporučujem da kupi kartu za Njemačku u jednom pravcu. Danas mu je istekao godišnji odmor! – rekao je srpski član Predsjedništva BiH.

Prethodni članakVELIKI ŠOK Novak poražen na startu Monte Karla
Naredni članakPotpisan Protokol o saradnji turističkih organizacija Trebinja i Budve