Potpisan Protokol o saradnji turističkih organizacija Trebinja i Budve

U Trebinju je danas potpisan Protokol o saradnji između turističkih organizacija Trebinja i Budve.

Cilj protokola je formalizacija i ozvaničenje intezivnije poslovno-tehničke saradnje između turističkih organizacija Trebinja i Budve uspostavljene na nedavno održanom Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Gradonačelnik Trebinja je pozdravivši goste iz Crne Gore kazao da će potpisivanje ovog sporazuma značajno poboljšati turističku sezonu i u Trebinju i u Budvi.

„Znamo da Budva ima veliki broj noćenja u sezoni ali van sezone ima veliki kapacitet koji nije iskorišten kako bi trebalo. Naravno, nije ista situacija kao u Trebinju ali je slična i naš cilj je da se popuni i taj neiskorišten period. Nadam se da ćemo u narednom periodu uspješno da povećamo broj turista i da će biti uspješna sezona i u Trebinju i u Budvi“, rekao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Turizam 3.jpg (277 KB)

Mirjana Putica v.d. direktor Turističke oraganizacije Trebinje je kazala da je činjenica da su i Budva i Trebinje naslonjeni na turizam i da postoje višedecenijske neraskidive veze, nije bilo dileme da je Budva destinacija za unapređenje odnosa u više sfera a turizma posebno.

„Obje strane su kroz protokol izrazile uvjerenje da je saradnja na obostrano zadovoljstvo i da će unaprijediti turizam i na jednoj i drugoj strani. I Budva može pomoći Trebinju u razvoju a i Trebinje Budvi. Stanovnici Trebinja i cijele RS su redovni gosti u Budvi a stanovnici Budve itekako vole Trebinje“, kazala je Putica.

Predsjednik opštine Budva Marko Carević je izrazio zadovoljstvo zbog posjete Trebinju i prisustvu potpisivanja protokola između Trebinja i Budve.

„Ovaj događaj me jako raduje jer mi smo jedan narod, jedna vjera, imamo i prošlost i budućnost zajedno. Ekonomski i turistički i svakako ćemo zajedno biti jači. Budva je 60 odsto turističkog potencijala CG koji treba iskoristiti i kada nije ljetna sezona. Treba da kroz aranžmane naših turističkih agencija nudimo i ruralni turizam, da nudimo i ono što nemamo mi a imate vi i obratno. Otvoreni smo za svaki vid saradnje i obavezu da imamo na umu da smo mi braća i jedni drugima treba da pomažemo“, objasnio je Carević.

Zadovoljstvo što je u Trebinju, izrazio je i Nemanja Kuljača, v.d. direktor TO Budva koji je rekao da će današnje potpisivanje protokola unaprijediti turizam oba mjesta.

„Nema sumnje da će sradnja između naša dva divna grada u budućnosti biti još ljepša i kvalitetnija“, zaključio je Kuljača.

Radio Trebinje

Prethodni članak“Šmitu preporučujem da kupi kartu za Njemačku u jednom pravcu” Dodik istakao da je imovina Srpske njena i da tu ne pomažu ni bonska ovlaštenja
Naredni članakAmerička ambasada: Međunarodna zajednica je morala reagovati