Sišao u podrum po krompir i nije se vratio: Cijela porodica umrla od trovanja, a mala Marija ostala siroče (FOTO)

Djevojčica Marija Čeliševa iz grada Laiševo u Rusiji ostala je siroče samo zato što su njeni roditelji držali džak krompira u podrumu. Niko od porodice nije ni slutio da će doći do tragedije, niti činjenicu da ovo povrće može biti smrtonosno.

Mihail (42), otac male Marije, inače nekada uspješni profesor prava, otišao je tog kobnog septembarskog dana po krompir u podrum, kako bi njegova supruga spremila ručak, ali se iz njega nije vratio. On se onesvijestio od gasa koji je krompir ispustio i ubrzo je umro.

Kada je njegova supruga Anastasija shvatila da se već neko vrijeme Mihail ne vraća, otišla je po njega i dogodilo se isto. Njihov stariji sin Georgi (18) takođe je ostao predugo u podrumu, kao i baka Iraida (68).

Od svih njih ostala je živa samo Marija, evo zašto.

Krompir sadrži glikokaloide koji su toksični za ljude. Kako ovo povrće truli, koncentracija glikokaloida raste, a potom se pretvara u smrtonosni gas.

Kada je Marijina porodica ušla u podrum, svi su se otrovali ovim toksinom i na mjestu ostali mrtvi.

Jedino što je nju spasilo je to što su vrata ormara u kom je stajao krompir ostala otvorena, pa je gas u međuvremenu ispario, a djevojčica ostala u životu, prenosi Blic.

Ogromna porodična tragedija desila se u septembru 2013. u porodičnoj kući, ali je zbog bizarnog načina na koji je stradala čitava Marijina porodica ponovo aktuelna na društvenim mrežama i opominje na to koliko krompir može biti opasan po život.

Prethodni članakFIFA KAZNILA SRBIJU Džaka i Šaćiri glavni razlog sankcija
Naredni članakVrijedna oko 10 miliona KM: U Hrvatskoj nestala zaplijenjena jahta ruskog oligarha