SDA puna usta suvereniteta BiH, a ponovo priziva strance

Iako su liderima i članovima SDA usta uvijek puna BiH i njenog suvereniteta, oni po ko zna koji put demantuju sami sebe pozivajući strance da rade ono što bi trebalo da rade domaći, izabrani, političari.

Tako je ova stranka na sjednici Glavnog odbora u Brčkom donijela 15 zaključaka, a čak u dva su pokazali da im je strana palica draža od unutrašnjeg dogovora.

U jednom od zaključaka poručuju da nisu za odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda BiH, odnosno da su za to da stranci u ovoj državi kroje kapu.

Strance u Ustavnom sudu smatraju “važnim elementom”, zanemarujući njihove dosadašnje nerazumne, ali i nelegitimne, prakse u ovoj instituciji.

Takođe, navode da su oni garant zaštite ljudskih prava, zanemarujući i to da su upravo te sudije kršeći Dejtonski sporazum kršile i ljudska prava, i to uglavnom srpskog naroda.

U drugom zaključku još jedan poziv za strance. Ovaj je upućen nelegalnom Kristijanu Šmitu koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik. Njega su pozvali da “nametne izmjene Izbornog zakona”, kako bi se, prema njihovim riječima, omogućili “fer izbori”.

U jednom od zaključaka smatraju neprihvatljivim izmjene Izbornog zakona BiH kojim se na drugačiji način uređuje izbor članova Predsjedništva BiH, očigledno ubijeđeni da je “fer” da Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsjedništva. A u pozivu Šmitu izražavaju želju za fer izborima…

Što se tiče ostalih zaključaka, uglavnom su se žalili na rad Trojke, i radom pravosuđa u BiH.

 

 

Prethodni članakMađarska stavila veto na zajedničku izjavu o dvogodišnjici rata u Ukrajini
Naredni članakALTERNATIVA ZA GMAIL Mask saopštio: Stiže platforma “Xmail”