SDA JOŠ JENDOM POKAZALA DA JE GENERATOR NESTABILNOSTI

Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević izjavio je da je SDA i danas u Mostaru, sazivanjem sjednice Gradskog vijeća mimo poslovnika, još jednom pokazala da je generator nestabilnosti i u Mostaru i u cijeloj BiH.

On dodaje da je sazivanje sjednice Gradskog vijeća Mostara od strane predsjednika Vijeća Salema Marića (SDA)  mimo poslovnika, uz to ignorišući zahtjeve dvojice potpredsjednika Vijeća, samo prava slika politike koju sprovodi SDA. ”Na osnovu samovolje, uvijek se skrivajući iza priče o borbi za prava, zakone, ustave, poslovnike, rade suprotno, sprovode samovolju i postaju generatori nestabilnosti što se pokazalo i u Mostaru i u cijeloj BiH”, ističe Milivojević.

On dodaje da je Salem Marić trebao da ispoštuje odredbe poslovnika, pa tek nakon da izvlači zaključke o nedolasku drugih.

U Mostaru je danas održana svečana sjendica Gradskog vijeća na kojoj su uručena priznanja ”počasni građani Mostara” ambasadoru SAD-a Eriku Nelsonu i šefu Delegacije EU Johanu Satleru za zasluge za održavanje izbora u Mostaru, a na sjednici se nije pojavilo troje od četvoro Srba u Gradskom vijeću Mostara.

Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić izrazio je žaljenje što svi vijećnici Gradskog vijeća danas nisu bili na svečanoj sjednici.

”Zaista mi je žao što se pojedini vijećnici nisu odazvali na današnju sjednicu. Mogu pretpostaviti koji su to razlozi iz kojih danas nije prisutan zamjenik predsjednika Vijeća i ostali. Žao mi je što je do toga došli, iako su glasali za Odluku o dodjeli priznanja. Mislim da bi puno bolja poruka i ljepša poruka bila da smo danas ovdje svi bili ovdje. Ja se nadam da ćemo nastaviti raditi, kako smo radili i do sada u interesu građana Mostara i BiH”, kazao je Marić komentarišući nedolazak Srba.

Američki ambasador u BiH Erik Nelson kazao je da je nesretna okolnost što prisustvo na današnjoj sjednici Gradskog vijeća ne odražava jednoglasnu podršku odluci o dodjeli priznanja. ”Lideri određenih stranaka odlučili su da ne budu na sjendici. U bilo kojem demokratskom sistemu, on je uspješan samo onda ako se pojavite i učestvujete. To važi i za građane koji treba da izađu na izbore i glasaju. To važi i za izabrane lidere koji su izabrano da bi radili posao unutar insitucija na rješavanju problema sa kojima se građanima suočavaju. Bilo da se radi o Gradskom vijeću ili Parlamentu BiH ničemu ne služe blokade i bojkoti”, kazao je Nelson.

Prethodni članakM:SAT – NAJPOVOLJNIJI TV PAKETI U BIH VEĆ OD 0,99 KM MJESEČNO – Od sada uživajte u Arena sport i HRT kanalima bilo gdje
Naredni članakEKSPLOZIJA KORONE U MOSTARU: Danas 375 osoba pozitivno