Sastanak u Drvaru o položaju Srba povratnika

Potpredsjednik FBiH Igor Stojanović i predstavnici drvarskog Udruženja protjeranih građana i srpskih povratnika sastali su se danas u Drvaru.

Tema sastanka je položaj Srba povratnika u četiri zapadnokrajiške opštine, kao i u cijeloj FBiH.

Na sastanku je rečeno da su lokalnim zajednicama potrebni asfaltirani putevi, obnova kuća i izgradnja vodovodne mreže, te asfaltiranje putnog pravca Drvar-Glamoč.

U radu sastanka učestvovali su načelnik Drvara Dušica Runić, Glamoča Nebojša Radivojša i Bosanskog Grahova Uroš Đuran.

Stojanović je izjavio da je dogovoreno da svi projekti iz Drvara, Glamoča i Bosanskog Grahova koji su već delegirani Vladi FBiH budu upućeni i njemu.

– Očekujem da mi u narednim danima da načelnici ovih povratničkih opština upute projekte. Lokalnim zajednicama su potrebni asfaltirani putevi, obnova kuća ali i rješavanje vodovodne mreže – kaže Stojanović.

On je dodao da je danas razgovarano o asfaltiranju regionalnog puta između Drvara i Glamoča.

– Očekujem da i taj projekat dođe na moju adresu. Ministar rada, zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Livanjskog kantona Momčilo Bajić rekao je da postoji spremnost Vlade pomenutog kantona za sufinansiranje projekta asfaltiranja puta između Drvara i Glamoča – istakao je Stojanović.

On je naveo da će raditi na tome da ovaj projekat bude jedan od pririteta u Vladi FBiH.

Sastanku su prisustvovali i delegati u Domu naroda FBiH Goran Broćeta, Nikola Materić, Dragana Damjanović i Duško Radun i ministri u Vladi Livanjskog kantona Milan Bašić i Momčilo Bajić, prenose mediji.

Prethodni članakDodik: Moj politički cilj je dejtonska pozicija Republike Srpske
Naredni članakVranješ: Srbija stoji iza svih Srba gdje god oni živjeli