Sarajevo: Pronađena laboratorija za uzgoj marihuane, jedno lice uhapšeno

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo pronašli su u sarajevskom naselju Pofalići laboratoriju za uzgoj i proizvodnju marihuane, određenu količinu droge, te uhapsili jedno lice u sklopu operativne akcije “Botanika”.

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga izvršili su u Humskoj ulici pretres kuće, okućnice i pratećih prostorija koje koristi muškarac čiji su inicijali E.K. /20/, rođen u Holandiji, a nastanjen u Sarajevu, kao i njegovog automobila.

U laboratoriji je pronađeno 106 stabljika visine od 50 do 160 centimetara koje asociraju na biljnu vrstu “kanabis sativa”, te 2,7 kilograma marihuane, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Od E.K. su oduzeta četiri mobilna telefona i jedna lična karta na tuđe ime za koju se sumnja da je krivotvorena.

E.K. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivotvorenje isprave, nakon čega je predat u prostorije Јedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Po završenoj krininalističkoj obradi, on će uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Prethodni članakRusija upozorava NATO: Uslijediće vojni odgovor
Naredni članakPosebna sjednica NSRS o budžetu i ekonomskim reformama