Ruski vojnici iz Černobilja ozračeni, liječe se u Gomelju

Ruska vojska koja je bila u ugašenoj nuklearnoj elektrani Černobilj se navodno liječi, jer je ozračena većom dozom radijacije, tvrdi Ukrajinac koji radi za ukrajinsku državnu agenciju koja nadgleda zonu zabrane (oko Černobilja).

Jaroslav Jemelianenko u srijedu na Twitteru napisao da je “još jedna tura Rusa odvedena u Bjeloruski medicnski centar za radijaciju u Gomelju zbog liječenja”, prenio je “Dejli Mejl”.

Ova informacija je došla nakon što su radnici u nuklearnoj elektrani rekli da su ruski vojnici došli u Černobilj bez zaštitne opreme da osvoje nuklearku i da je ta misija bila “samoubilačka”, dodaje britanski list.

Najmanje sedam punih autobusa došlo je u medicinski centar u bjeloruski Gobelj ove nedjelje, prenosi “Dejli mejl” pozivajući se na Telegram kanal “Bjeloruskih vijesti”.

Jemelijanko je izjavio da su se ruski vojnici razboljeli, jer nisu pratili uputstva u nuklearki Černobilj, kao ni u vrlo zagađenoj zoni poznatoj kao “crvena šuma”.

“Da su razmišljali ljudi iz komande, ove posljedice su mogle da budu izbjegnute”, rekao je Jemelijanko, dodavši da je zaštitna oprema obavezna i dalje tamo, iako je elektrana ugašena davno.

Prethodni članakVelika kanibalska sunčeva oluja udara u Zemlju
Naredni članakTegeltija: Očekujemo da će biti omogućen uvoz žitarica iz Srbije