Ronioci FUCZ uključili se u potragu za utopljenikom u Mostarskom jezeru

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) se, na zahtjev za pomoć Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNK, uključila u potragu za mladićem, koji se u utorak naveče, 20. jula 2021. godine, utopio u jezeru iznad Hidroelektrane (HE) Mostar.

Tim od deset pripadnika Federalnih jedinica za spašavanje na vodi i pod vodom (ronioci i medicinar), s čamcem i potrebnom opremom, jutros je stigao na odredište i započeo potragu. Pored tima FUCZ, danas su na terenu i pripadnici ronilačkog tima Specijalne policijske jedinice FUP-a kao i Interventne spasilačke službe Mostar (ISS) čiji su ronioci, njih osam, prvi izašli na teren i juče započeli potragu za tijelom utopljenika.

”Uslovi za ronjenje su relativno dobri, roni se na većim dubinama nego jučer gdje je više mulja i vidljivost je maksimalno do šest metara. Dubina vode na lokacijama na kojima se trenutno vrši potraga je između 10 do 15 metara što je i dubina vode većeg dijela jezera dok na pojedinim dijelovima dubina jezera dostiže i do 25 metara”, saopšteno je iz FUCZ Mladić za čijim tijelom se traga navodno se nalazio na splavu sa kojeg je skočio u jezero i nije izronio.

Prethodni članak“Poštovati dogovor Bošnjaka i Hrvata, Srpska bira člana Predsjedništva neposredno”
Naredni članakGoranu Bregoviću nagrada “Šaban Bajramović” na “Nišville Jazz Festival”