Rjabkov: Zapad se antiruskim mjerama približava tački bez povratka

Zapad se antiruskim mjerama približava tački bez povratka, reakcija Moskve biće bolna po njega, izjavio je zamjenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

– Neprijatelji treba da znaju da se korak po korak približavaju tački bez povratka. U kom smislu? Neka sami misle i odlučuju, ali ta spoljnopolitička “svedozvoljenost” i zanos sopstvenom nekažnjivošću na kraju će dovesti do toga da će reakcija sa naše strane biti bolnija nego što se danas čini tim lopovima – rekao je Rjabkov u intervjuu za “Izvestiju”.

On je podsjetio da je EU objavila da će biti zaplijenjeni prihodi od nezakonito zamrznute ruske imovine i da će ta sredstva, prema navodima Unije, biti prebačena fondovima za finansiranje vojne pomoći Ukrajini.

– Cinizam svega toga raste do mjere da se postavlja pitanje postoji li negdje uopšte granica moralnog pada grupe koja danas diktira politiku u Briselu i drugim prestonicama EU – dodao je diplomata.

O kontroli naoružanja

Govoreći o kontrolu naoružanja, Rjabkov je konstatovao da je povratak dijalogu u toj sferi nemoguć nakon učešća SAD u napad na Sevastopolj.

– Ispostavlja se da Amerikanci vode indirektan rat protiv nas, a u brojnim slučajevima se i direktno miješaju u sukob, kao što je to bilo sa zastrašujućim udarom na Sevastopolj, kada nikakav napad nalik onom ne bi bio moguć bez unošenja podataka sa američkih izvođačkih sredstava. A samo uvođenje takvih letačkih misija u sistem “atakams” se ne sprovodi bez direktnog učešća američkih stručnjaka – to znamo pouzdano. Ovo je evidentan slučaj direktne umiješanosti u sukob. I kako mi, znajući da se to dešava u našoj kući, možemo da sjednemo sa njima za isti sto i da se dogovaramo o daljim redukcijama ili prosto samo ograničenjima u oblasti strateškog ofanzivnog naoružanja? Oni moraju shvatiti nemogućnost toga zbog elementarne ljudske logike – zaključio je on.

 

Prethodni članakNikola Topić kao 12. pik izabran od Oklahome na NBA draftu
Naredni članakRale progovorio o ljubavi sa Anom Nikolić