RiTE Gacko obilježava dva jubileja – 70 godina eksploatacije uglja i 40 godina rada

Dodjelom priznanja, pomenom poginulim radnicima, novčanim nagradama i predstavljanjem monografije obilježen je Dan rudara u Rudniku i Termoelektrani Gacko.

Preduzece Rudnik i Termolektrana obilježavaju krsnu slavu rudara Svetu Velikomučenicu Varvaru i dva jubileja – 70 godina eksploatacije uglja i 40 godina rada RiTE Gacko.

Za dvadeset zaslužnih radnika, zaposlenim u rudniku, na održavanju mehanizacije i drugim tehnološkim cjelinama Rudnika, uručene su zahvalnice i novčane nagrade. Promovisana je i Monografija o 70 godina rudarstva i 40 godina proizvodnje električne energije u Gacku.

Inače, Termoelektrana je u ovoj godini bila više od sedam hiljada časova u eksploataciji, sa devet ispada iz proizvodnje.

U teškoj godini gatačkog giganta, najveći doprinos su dali upravo rudari.

Rudarski hljeb sa sedam kora ali je ipak to posao koji se zavoli, kaže Risto Milošević, rukovodilac odvodnjavanja u rudniku Gacko.

Еkstremni uslovi rada, zastarjela mehanizacija otežavaju gatačkim rudarima posao.  Iz uprave kažu da ima problema sa ispravnosti mehanizacije i obećavaju da će naredne godine investirati u novu mehanizaciju.

Prethodni članakKošarac: Model Marfija, Šmita i Satlera vodi BiH u sunovrat
Naredni članakBanjac glasao na biračkom mjestu u opštini Ruma