RAZGOVORI O IMPLEMENTACIJI IZBORNIH REZULTATA I PODRŠCI VIŠIH NIVOA VLASTI SRBIMA U MOSTARU

Visoki zvaničnici SNSD-a boravili su danas u Mostaru gdje su se sastali sa predsjednikom Gradskog odbora SNSD-a Mostar Veliborom Milivojevićem s kojim su razgovarali o implementaciji izbornih rezultata u Mostaru i načinima kako da se sa viših stranačkih organa i viših nivoa vlasti pomogne srpskom narodu u Mostaru.

U Mostaru su boravili ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Lazar Prodanović i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ilija Tamindžija.

Ministar Košarac izjavio je da se razgovaralo o stranačkim aktivnostima i položaju Srba u Mostaru. On je čestitao Milivojeviću na izbornom rezultatu u Mostaru, jer su po prvi put nakon rata stranke sa srpskim predznakom uspjele ući u Gradsko vijeće Mostara, te na izboru na mjesto zamjenika Gradskog vijeća Mostara.  ”Milivojević je reprezent naših interesa. Razgovarali smo o načinima kako unaprijediti položaj srpskog naroda u Mostaru”, kazao je Košarac.

Novaković Bursać je naglasila da Milivojević ima punu podršku stranačkih organa i kolega. ”Mi u okviru SNSD-a koristimo svaku priliku da jedni druge podržimo i pomognemo. Iskoristili smo priliku da još jednom čestitamo Milivojeviću. On nas je informisao kako teče implementacija izbornih rezultata u Gradu Mostaru, ali i kako je moguće pomoći Srbe u Mostaru, ali i grad Mostar”, navela je Novaković Bursać.

Tamindžija je naglasio da mostarski SNSD i Srbi u ovom gradu imaju podršku iz istočne Hercegovine koja će se nastaviti i u budućnosti. ”Mnogo je problema koje imaju Srbi u Mostaru, ali nadamo se da će se oni sada konačno početi rješavati. Uz dosta rada, jedinstva i podrške nas sa strane nadamo se da će rezultati biti vidljivi vrlo brzo”, naglasio je Tamindžija.

Milivojević se zahvalio kolegama na posjeti i podršci izražavajući nadu da će se stvari u Mostaru mijenjati na bolje.

 

Prethodni članakU Trebinju strožije mjere
Naredni članakSrbija će godišnje proizvoditi između 30 i 40 miliona doza vakcina