Raspored bogosluženja u Mostaru

Srpska pravoslavna crkva /SPC/ obilježava danas Veliki petak – dan kada je Isus Hristos stradao na krstu – najtužniji dan u godini.

U svim hramovima na području Mostara na Veliki petak i na Vaskrs se vrše bogosluženja.

Na Veliki petak služe se Carski časovi sa početkom u 8 časova u Manastiru Žitomisliću.

Večernje sa iznošenjem Plaštanice je u 15 časova u manastiru Žitomislić, u 16 časova u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru, u 16 časova u hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju i u 18:30 časova u hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom Polju.

Statije – Pogrebenje Hristovo sa početkom od 18:00 časova služiće se u manastiru Žitomislić.

Na Veliku subotu 1. maja sveta liturgija sa početkom u 9 časova služiće se u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru i u manastiru Žitomisliću.

U nedelju 2. maja na Vaskrs  u 5:30 časova je sveta Arhijerejska liturgija u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru koju će služiti vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, u 5:30 časova u hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju, u 6:00 časova u hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom Polju i u 9:00 časova u Manastiru Žitomisliću.

Na Vaskršnji ponedeljak 3. maja sveta liturgija  je u 9 časova u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru, a na Vaskršnji utorak 4.maja u 9 časova u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru.