Rakić proglasio pobjedu Srpske liste u svih 10 opština sa srpskom većinom

Kandidati Srpske liste su na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji pobijedili u svih 10 opština sa srpskom većinom, saopštio je sinoć predsjednik Srpske liste Goran Rakić.

“Pored svih pritisaka na naš narod, na izborima smo pokazali snagu, jedinstvo i slogu”, istakao je Rakić na konferenciji za medije i dodao da je srpski narod na ovim izborima poslušao poziv svoje Srpske liste i svog predsjednika Aleksandra Vučića i rekordnom izlaznošću dao podršku da se nastavi borba za ostanak i opstanak na ovim prostorima.

Rakić je zahvalio građanima, prije svega na sjeveru KiM, naročito u Sjevernoj Mitrovici, gdje su, istakao je, ostvareni apsolutno najbolji rezultati do sada.

Kako je dodao, prema preliminarnim podacima u Sjevernoj Mitrovici Milan Radojević osvojio je više od 10.776 glasova.

“U opštini Gračanica, gdje su građani pokazali visok stepen odgovornosti, naša kandidatkinja Ljiljana Šubarić, osvojila je oko četiri puta više glasova od svog protivkandidata”, rekao je Rakić i dodao da su to preliminarni podaci.

Rakić je rekao i da je Srpska lista poslije upada jedinica Rosu na sjever KiM razmatrala mogućnost da ne izađu na izbore, ali da su poslije konsultacija sa predsjednikom Srbije Vučićem odlučili da ipak izađu na izbore u četiri opštine na sjeveru.

“Ovom pobedom u rukama srpskog naroda ostaju svih 10 srpskih opština. Ovo je pobeda Srećka Sofronijevića, Ivana Todosijevića, Dragice Gašić, baka Rumene, ovo je pobeda našeg naroda”, rekao je Rakić.

On je, odgovarajući na pitanje novinara da li Srpska lista želi da uđe u kosovske institucije, rekao da ukoliko u novemnbru ne počnu konsultacije o formiranju ZSO, institucija neće biti.

“Ukoliko ne bude ZSO neće biti ni kosovskih institucija”, rekao je on.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić dodao je i da se još čekaju rezultati sa juga KiM i za odbornike, kao i da će se možda još obratiti o izborima u toku večeri.

Petković čestitao Srpskoj listi

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohijju Petar Petković čestitao je Srpskoj listi ubjedljivu pobjedu na lokalnim i zborima u pokrajini.  On je na svom Facebook nalogu istakao da je to “pobeda našeg naroda, ali i pobeda politike koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić”.

“Opet smo pokazali i dokazali da kada nam je najteže i kada smo pod najvećim pritiscima, da smo tada i najjači! Ova podrška i poverenje nas obavezuju da radimo i gradimo još više”, poručio je Petković.

Prethodni članakTransrodna pjevačica Electra Elite se udala u Mostaru za Nenada Vujanovića
Naredni članakSelaković: Srbi pokazali mudrost i slogu