Radanović: Pojedinci u BiH pokušavaju prisvojiti srpska imanja

Pojedine političke strukture u BiH godinama neumorno pokušavaju da prisvoje imanja u Federaciji koja su pripadala i pripadaju Srbima, tvrdi predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđe Radanović.

– Sada su im, sudeći po onome što vidimo i čujemo, apetiti porasli, tako da tu političku igru prebacuju na zajednički nivo vlasti te, uz pomoć stranih mentora, žele da sva zemlja u BiH bude njihova – rekao je Radanović.

On je istakao da se svjesno plasiraju priče da pitanje imovine sada ide na nivo BiH, iako nema šanse da prođe, već se stvara i iluzija da se ništa ne može donijeti ne bi li našli alibi za neku intervenciju stranaca.

– Sve je smišljeno i sve se vrti oko zemlje – izjavio je Radanović.

On je ukazao da se uspostava zemljišnih knjiga i katastra u FBiH vrši isključivo putem javnog poziva, odnosno objava u službenim listovima i dnevnoj štampi, dok Republika Srpska poziva vlasnike.

– Potpuna je netransparentnost na sceni i to dovoljno govori da postoji neka zadnja namjera – rekao je Radanović i dodao da ne treba biti doktor pravnih nauka da bi shvatili da nema transparentosti, a time ni želje da se Srbi upišu kao stvarni vlasnici, što jesu.

Prema njegovim riječima, srpski narod u FBiH je samo na papiru ravnopravan, tamo je lakše biti bilo koja nacija, samo da niste Srbi.

Prethodni članakAbramovič kupuje Valensiju?
Naredni članakALARMANTNI PODACI UNICEF Iz Ukrajine skoro dvije trećine djece napustilo svoj dom