PUTIN POSLAO PORUKU “Situacija postaje sve napetija, nužne su bezbjednosne garancije NATO i SAD”

Ruski predsjednik Vladimir Putin poručio je danas da je zbog porasta globalnih tenzija neophodno uložiti dodatne napore da se osigura strateška stabilnost, prvenstveno tako što će Moskva dobiti sveobuhvatne garancije o bezbjednosti od Sjedinjenih Američkih Država i NATO.

Situacija u svijetu postaje sve turbulentnija i napetija zbog čega je neophodno ulagati dodatne napore da se osigura strateška stabilhnost i suzbiju nove prijetnje i izazovi, a prije svega, tako što će naša zemlja dobiti sveobuhvatne i pravno obavezujuće bezbjednosne garancije od SAD i njihovih NATO saveznika – rekao je Putin u poruci povodom Dana diplomatije koji se danas obiljžava u Rusiji.

Putin je u poruci zaposlenima u Ministarstvu spoljnih poslova objavljenoj na sajtu Kremlja rekao da su napori da se izgradi multipolarni svjetski poredak i dalje relevantni.

– Konzistentni i sistematski napori da se osigura preimućstvo međunarodnog prava i ključna koordinaciona uloga Ujedinjenih nacija čine da fer i stabilan multipolaran svjetski poredak ostaju relevantni – naveo je ruski predsjednik.

Prethodni članakTragedija kod Bratunca: Stradao prilikom prevrtanja traktora
Naredni članak“OVO NEMA NIJEDAN KLUB” Obradović oduševljen atmosferom u Pioniru