Putin: Pobjeda na izborima je samo uvod u buduće pobjede Rusije

Predsjednik Rusije Vladimir Putin sastao se u Kremlju sa članovima svog izbornog štaba koje je pozvao da zajedno idu putem “izgradnje nove Rusije” u svim sferama – od ekonomije do kulture.

– Važno je i nadam se da ćemo zajedno ići putem stvaranja i izgradnje nove Rusije u svim sferama – u ekonomiji, odbrambenoj sposobnosti, umjetnosti, unutrašnjoj politici, izgradnji naše države i njenih državnih institucija. Generalno, u svim pravcima kako bismo našu zemlju, našu otadžbinu, Rusiju učinili još jačom, privlačnijom i efikasnijom. Imamo sve da bismo to i ostvarili – poručio je Putin.

Kako je dodao, najvažnije je da za to postoji volja ruskog naroda koja je jasno izražena tokom predizborne kampanje i kroz njene rezultate.

– Imamo potrebne resurse. Naravno, u svakoj oblasti koju smo označili kao prioritetnu za razvoj otadžbine, treba mnogo toga da se uradi – ocijenio je ruski lider.

Putin je poručio da je pobjeda na predsjedničkim izborima samo uvod u buduće pobjede zemlje.

– Pobjeda na izborima je samo uvod u one pobjede koje su toliko potrebne Rusiji i koje će svakako doći – kazao je ruski lider.

Takođe je zahvalio članovima svog izbornog štaba na zajedničkom radu tokom predizborne kampanje. On je istakao da je njihov rad u pograničnim oblastima zahtjevao hrabrost i odvažnost.

– Mnogi od vas su radili u veoma teškim uslovima i na našim pograničnim teritorijama, gdje neonacisti granatiraju mirne gradove i civilnu infrastrukturu, i u Donbasu i Novorusiji – to je zahtijevalo poseban karakter, hrabrost, lično junaštvo. Mnogo vam hvala na vašem radu – rekao je Putin.

On je istakao da bi Rusija mogla da odgovori Ukrajini na napade na civilnu infrastrukturu istom mjerom, ali Moskva ima “svoje planove”.

Takođe je poručio da će biti učinjeno sve da se podrže oni kojima je u pograničnim oblastima propao biznis, ali i svi drugi građani koji su ostali bez svojih domova.

Prethodni članakDODIK OTVORIO SAMIT ENERGETIKE U TREBINJU I PORUČIO DA SU PLANOVI ZA JUG SRSPKE VELIKI
Naredni članakBiH bi do 2060. godine mogla izgubiti između 50 i 70 odsto stanovništva