“Pušten je moj privatni snimak” – Ivan Begić se povlači iz politike i napušta PDP

Odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Ivan Begić napušta politiku i mandat vraća stranci, potvrdio je to na Facebook profilu.

Kako je objasnio, na ovo se odlučio “nakon mjeseci ucjena, psihičkog maltretiranja i prijetnji”.

On je prokomentarisao i pojavu njegovog privatnog snimka, te rekao da se zbog cijele situacije ne osjeća dobro i da trpi prijetnje i pritiske.

“Nakon mjeseci ucjena, psihičkog maltretiranja i prijetnji, danas je pušten moj privatni snimak koji se preko stranačkih baza naših protivnika šalje građanima i širi društvenim mrežama. Zbog istog snimka traženo mi je pola miliona KM, a zbog pritisaka i prijetnji koje trpim moje zdravstveno stanje se naglo pogoršalo. Zbog svega toga danas sam ponovo kod psihijatra i ne osjećam se dobro. U politiku sam ušao čista srca i iskrenih namjera, ali prljava igra političkih protivnika više ne bira sredstva. Moj privatni video snimak poslali su mojim prijateljima, a najviše boli činjenica da su snimak poslali mojim roditeljima kojima je ozbiljno narušeno zdravstveno stanje. Oštro demantujem da video ima veze sa mojim saradnicima niti bilo kom iz javnog života. Iako smatram da svako ima pravo na privatni život, svjestan sam odgovornosti koju imam kao javna ličnost, zbog toga se povlačim iz politike, predajem mandat odbornika i napuštam PDP”, rekao je Begić.

 

Snimak eksplicitnog sadržaja čiji je Begić glavni akter procurio je u javnost, a danas se dijeli u privatnim porukama i grupama na društvenim mrežama.

Prethodni članakLUGONJA: NA KRAJU SMO PANDEMIJE, VIRUS KORONA JE ZAVRŠIO KARIJERU
Naredni članakNevrijeme i lopovi ostavili Bileću bez struje i vode