PU TREBINJE: MANjE KRIVIČNIH DJELA U JANUARU

ТРЕБИЊЕ, 16. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Конференција за новинаре Полицијске управе Требиње.

Na području u nadležnosti Policijske uprave Trebinje u januaru je zabilježeno manje krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira i saobraćajnih nezgoda u odnosu na isti period prošle godine, rekao je načelnik ove uprave Siniša Laketa.

On je na konferenciji za novinare u Trebinju istakao da je u januaru savjest vozača i građana bila na višem nivou, te da je praznični period protekao u najboljem redu, bez incidenata.

Načelnik Sektora policije Policijske uprave Trebinje Miodrag Janković rekao je da je u januaru zabilježeno 14 narušavanja javnog reda i mira, što je manje za osam ili 36,4 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Kada je riječ o bezbjednosti saobraćaja, Janković je naveo da se u januaru dogodilo 20 saobraćajnih nezgoda, što je manje za šest nezgoda ili 23,1 odsto, a saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima nije bilo.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Trebinje Velibor Vukoje rekao je da u januaru zabilježeno osam krivičnih djela, što je manje za 16 krivičnih djela ili 66,7 odsto nego u istom periodu prošle godine.

Vukoje je naveo da je u 2021. godini evidentirano 107 slučajeva zloupotrebe opojnih droga, dok je u 2022. godini zaplijenjeno 222 grama amfetamina.

“Što se tiče krijumčarenja, marihuana je na ovom području ubjedljivo najviše zastupljena”, rekao je Vukoje. Srna

Prethodni članakŠest osoba uhapšeno zbog pornografije u Srpskoj
Naredni članakGRADONAČELNIK MOSTARA OSVRNUO SE NA GODINU SVOG MANDATA: Mnoge stvari u Mostaru su pokrenute