“Prolazimo kroz pakao” Porodice troje mladih koji su nestali žive u agoniji, mole sve za pomoć pri pronalasku djece (FOTO)

Posljednjih dana Srbiju, a i šire, potresle su vijesti o nestanku dvoje mladih u inostranstvu, kao i dječaka u Srbiji.

Dimitrije Ivanović (20) iz Kruševca nestao je u Berlinu, Katarina Stambolić (15) nestala je u Čikagu, a David Šerifović (12) u Beogradu. Otad agonija kroz koju njihove porodice prolaze, nezamisliva je.

Uključile su se ambasade, policija, korisnici društvenih mreža, kao i njihovi najbliži i svi žele samo jedno – da Davida, Katarinu i Dimitrija pronađu žive i zdrave.

David Šerifović

David Šerifović (12), nestao je 22. jula iz dvorišta porodične kuće na Bežanijskoj kosi, kako je ispričao njegov otac Asan. U trenutku Davidovog nestanka, otac je bio u bolnici sa mlađom kćerkom.

Nestali David Šerifović
FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT

– Bila je subota kada sam odveo kćerku u bolnicu, jer je imala dječiji fras, a moja supruga je ostala kod kuće sa Davidom. Oni su posjetili mene i kćerkicu u bolnici u nedjelju, a onda su se vratili kući, tada je on i nestao – započeo je Asan, otac nestalog dječaka, pa nastavio:

– Kada su moja supruga i David stigli kući, on je izašao u dvorište kuće da se igra dok mu je ona spremala da jede, a kada je izašla iz kuće da ga pozove na ručak, njega nije bilo.

Kada je nestao, David je na sebi imao donji dio trenerke sive boje, žutu majicu, crne patike i duksericu crvene boje.

– Jedan čovjek javio mi je da je David u Nišu, ali mi to niko nije zvanično potvrdio. Policija mi još uvijek ništa nije rekla. Nisam siguran da je informacija uopšte tačna. Prolazimo kroz pakao – rekao je otac dječaka.

Porodica moli sve koji imaju bilo kakvu informaciju da se jave na broj telefona 0612452218 ili da prijave najbližoj policijskoj stanici.

Dimitrije Ivanović

Dimitrije Ivanović (20) iz Kruševca nestao je 27. jula u Berlinu, a njegova majka moli za pomoć kako bi ga pronašla. Njegov nestanak prijavljen je prekjuče u Kruševcu, a posljednji put viđen je prije pet dana u Berlinu gdje je otišao sa prijateljima. U potragu za Ivanovićem uključio se i njegov otac koji je za Njemačku krenuo iz Slovenije.

Muškarac pozira
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE/SCREENSHOT

– Sa drugovima je došao u Berlin prije 10-ak dana, ima iskustva sa putovanjima, inteligentan je savršeno govori i engleski jezik – rekla je Dimitrijeva majka, Biljana.

U hotelu u kojem je Dimitrije boravio u Berlinu u sobi su mu ostale stvari i mobilni telefon sa kog se redovno javljao majci. Iz sobe je izašao u papučama, a među stvarima koje su ostale u sobi nije bilo njegovog pasoša, ispričala je njegova majka Biljana.

U ovaj slučaj uključila se i ambasada Srbije u Njemačkoj, kao i njemačka ambasada u Beogradu. U potragu su uključeni i prijatelji porodice, a apel se neprekidno širi društvenim mrežama. Sve eventualne informacije mogu se javiti policiji u Njemačkoj, kao i na brojeve telefona 00385-92-4042-269 i 064/56-16-500.

Katarina Stambolić

Katarina Stambolić (15) je nestala 10. jula u Čikagu, a o djevojčici nema nikakvih informacija. Zabrinuta porodica i prijatelji dijele letke sa njenom fotografijom, u nadi da će se neko javiti sa bilo kakvom viješću.

Nestala Katarina Stambolić
FOTO: NATIONAL CENTER FOR MISSING & EXPLOITED CHILDREN/TWITTER/SCREENSHOT

Katarina je posljednji put viđena u području Oak Lona ili Čikaga, savezna država Ilinois. Lokalne vlasti pozivaju sve koji imaju informacije o njoj da se jave.

Katarina Stambolić ima smeđu kosu i smeđe oči. Visoka je oko 157 cm i teška 45 kg.

Ona je učenica lokalne srednje škole u području Oak Lon. Katarina nema istoriju bjekstva od kuće, niti prethodnih incidenata koji bi mogli objasniti njen iznenadni nestanak.

Prethodni članakIz Srpske poruka: Nikakve sankcije niti prijetnje neće spriječiti da štitimo ustavnu poziciju
Naredni članakEvo zbog čega su sankcionisani srpski zvaničnici