Priznanje Helikopterskom servisu Republike Srpske od MUP-a Srbije

Helikopterski servis Republike Srpske izvršiće danas medicinski transport bebe iz trebinjske Bolnice, najavio je direktor ovog servisa Boban Kusturić za RTRS.

On je naveo da evakuacije u medicinske svrhe predstavljaju 80 odsto operacija Helikopterskog servisa.

Kusturić je izrazio zadovoljstvo priznanjem koje je Helikopterski servis dobio od MUP-a Srbije za izuzetnu saradnju u obuci i operacijama spasavanja i pomoći stanovništvu.

– Nismo očekivali priznanje, ali smo veoma srećni i ponosni. To nije priznanje samo meni, već cijelom Helikopterskom servisu Srpske – navodi Kusturić.

Kusturić ističe da sa Helikopterskom jedinicom MUP-a Srbije imaju izuzetnu saradnju.

– Odnosi nas i Helikopterskog servisa Srbije u proteklih 10 godina funkcioniše odlično. Pružamo podršku jedni drugima. Oni imaju odlično obučen letački kadar i u intervencijama kada je požar u pitanju su neko ko je nama podrška. Mi imamo jedan helikopter za gašenje požara u saradnja sa njima nam daje sigurnost kada znamo da jednim pozivom možemo imati više helikoptera za gašenje požara – rekao je Kusturić.

Saradnja sa Srbijom je u oblasti traganja, spasavanja, kao i akcije gašenja požara te pomaganje stanovništu u slučaju elementarnih nepogoda.

Prethodni članakVUČIĆ I DODIK U PONEDJELJAK I UTORAK U MOSTARU
Naredni članakNATO digao avione zbog ruskog napada na Ukrajinu