PRIPREME ZA NOVU GODINU U PUNOM JEKU: Poznati pjevači na trgovima Banja Luke, Mostara, Sarajeva, Tuzle, Zenice…

Nepuna dva mjeseca ostala su do kraja godine, a pripreme za novogodišnje praznike već su počele u mnogim gradovima širom BiH.

Javni dočeci nove godine, koji će se organizovati na mnogim trgovima, biće izbor velikog broja građana, ali i turista koji se odluče da baš u nekom od bh. gradova uđu u novo ljeto.

Svi oni koji požele da provedu najluđu noć u godini u Banjaluci, imaće priliku da uživaju u pjesmama regionalno popularnog pjevača Željka Samardžića, dok će dan poslije, tačnije 1. januara, pjevati Lepa Brena.

“Sasvim sigurno, ove dvije koncertne večeri u Banjaluku će privući veliki broj turista iz zemalja okruženja, kao što je to bio slučaj i u prethodnim godinama”, naveli su iz Gradske uprave Banjaluka, koja priprema mnoge aktivnosti tokom prazničnih dana.

“Zimzobal” i “Zimzopark” biće mjesta susreta i radosti u okićenim parkovima “Petar Kočić” i “Mladen Stojanović”, a u gradu se nadaju i rekordnim posjetama.

“Cilj nam je da i ove godine privučemo što veći broj turista, ali i da istovremeno pružimo podršku našoj privredi, te da kroz mnoštvo manifestacija i događaja koje organizujemo i dalje unapređujemo razvoj našeg grada”, kazala je Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika Banjaluke.

Za novogodišnje praznike i doček nove godine pripremaju se i u najjužnijem gradu Srpske – Trebinju, ali još se ne zna ko će Trebinjce zabavljati te noći.

“Planiramo da organizujemo doček nove godine 31. decembra, međutim, pripreme su još u toku”, rekao je kratko Mirko Ćurić, gradonačelnik  Trebinja.

Bogat program tokom novogodišnjih dana biće i u gradu soli, gdje će manifestacija “Zima u Tuzli” započeti koncertom Džejle Ramović, dok će  posljednjeg dana tekuće godine nastupiti “Bajaga i Instruktori”.

“Po uzoru na gradove iz regije i Evrope koji tradicionalno nude bogate zimske markete i sadržajne praznične programe, zimsku sezonu u Tuzli ponovo će obilježiti manifestacija ‘Zima u Tuzli’, koja iz godine u godinu izrasta u turistički brend prepoznatljiv izvan granica BiH”, istakla je za “Nezavisne novine” Amra Jaganjac, direktorica Turističke zajednice grada Tuzle.

Pored Tuzle, doček nove godine biće organizovan i u drugim mjestima, pa će tako 31. decembra Sarajlije zabavljati čak četiri grupe i to “Zabranjeno pušenje”, “Crvena jabuka”, “Bombaj štampa” i “Letu štuke”.

Uz hitove pjevačice Marije Šerifović u novo ljeto će ući građani Zenice.

Mostar se uveliko sprema za doček Nove godine, a Mostarcima i gostima koji se odluče za doček na otvorenom u Mostaru novu godinu u ponoć će čestitati pjevač Željko Joksimović.

Prethodni članakNova runda dijaloga Beograda i Prištine na tehničkom nivou
Naredni članakIstorijska noć za Gačanke u Karlovcu