Nova runda dijaloga Beograda i Prištine na tehničkom nivou

U Briselu će danas biti održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine na tehničkom nivou uz posredstvo EU.

Delegaciju Beograda predvodiće glavni pregovarač, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, dok će Prištinu predstavljati Besnik Bisljimi.

Delegacija Beograda predvođena Petkovićem, doputovala je sinoć u Brisel .

U Petkovićevoj delegaciji je tim od 18 eksperata, što je najveći broj eksperata koji dolazi do sada,.

Riječ je o ljudima koji su najbolje pripremljeni za razgovore o svim predviđenim temama, o Statutu ZSO, energetici, nestalima, javio je dopisnik Tanjuga.

Početak razgovora Petkovića i ekspertske delegacije Beograda sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom planiran je za 9.30 u zgradi Evropske službe za spoljne poslove.

Petković je ranije ove nedjelje rekao da je Beograd prihvatio poziv Lajčaka da se nastave razgovori dvije strane u Briselu, na kojima će tema biti tekst Statuta ZSO.

– Naša strana vrlo pripremljeno ide i sa posebnim timom eksperata gdje ćemo razgovarati o tekstu statuta ZSO što je prvi konkretan korak u pravcu formiranja Zajednice Srpskih opština – rekao je Petković i dodao da razgovori o statutu ZSO treba da daju odgovore na koji način će se riješiti brojna važna pitanja koja se odnose na ZSO.

Posljednji put dvije strane su bile u Briselu 26. oktobra i tada su održani odvojeni sastanci predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija sa predstavnicima EU.

Prethodni članakCvijanović: Manipulantske snage navodno brane BiH, a nanose joj smrtonosne udarce (VIDEO)
Naredni članakPRIPREME ZA NOVU GODINU U PUNOM JEKU: Poznati pjevači na trgovima Banja Luke, Mostara, Sarajeva, Tuzle, Zenice…