PRILIKA ZA POSAO- Oružane snage primaju 500 novih vojnika

Oružane snage BiH primiće u profesionalnu vojnu službu 500 novih pripadnika u početnom činu vojnika, a javni oglas o prijemu kandidata sutra će objaviti Ministarstvo odbrane u Savjetu ministara.

Na oglas se mogu prijaviti mladići i djevojke koji imaju završenu srednju školu trećeg ili četvrtog stepena, da nisu mlađi od 18, niti stariji od 27 godina i da ispunjavaju uslove konkursa raspisanog za određeno formacijsko mjesto, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Rok prijave je 30 dana od dana objavljivanja na zvaničnoj internet stranici Ministarstava odbrane.

Riječ je o formacijskim mjestima u Oružanim snagama BiH koja se popunjavaju kandidatima iz reda sva tri naroda u BiH, kao i iz reda ostalih.

Prijemom djevojaka i mladića u Oružane snage BiH, iz Ministarstva odbrane navode da obezbjeđuje ostanak mladih ljudi, kao i da im pružaju mogućnost da imaju izazovan posao sa sigurnom platom.

Potrebne informacije i obrasce za prijavu kandidati moguće je preuzeti na internet stranici Ministarstva odbrane /www.mod.gov.ba/, kao i lično ili putem telefona od centara za regrutovanje i tranziciju u Sarajevu – 033/773-437, u Banjaluci 051/335-886, u Čapljini 036/811-084 i u Tuzli 035/814-954.

Testiranja kandidata biće obavljeno u centrima za regrutovanje u kasarnama “Rajlovac” u Sarajevu, “Kozara” u Banjaluci, “Božan Šimović” u Čapljini i u vojnoj bazi “Aerodrom Dubrave” u Tuzli.

Nakon završenih testiranja, Komisija za izbor će obaviti intervju sa najuspješnijim kandidatima i nakon završenog intervjua izvršiti izbor i predložiti resorom ministru kandidate za upućivanje na osnovnu vojničku obuku.

Kandidati, koji uspješno završe obuku, biće primljeni u vojnu službu u početnom činu vojnika na formacijska mjesta na koja budu izabrani u procesu prijema.

Prethodni članakOdbranjene kuće od požara u selu kod Trebinja
Naredni članakFEDERACIJA – Pušenje u zatvorenom zabranjeno, ali možda i nije