Prijave na konkurs za obuku pilota helikoptera produžene do 11. aprila

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske produžilo je do 11. aprila rok za prijavu na konkurs za izbor do pet kandidata iz građanstva za upućivanje na četvorogodišnje školovanje i obuku za pilota helikoptera.

Obuka će biti sprovedena na Vojnoj akademiji Univerziteta odbrane Ministarstva odbrane Srbije, a riječ je o studijskom programu “Osnovne akademske studije Vojno vazduhoplovstvo – pilot helikoptera”.

Iz MUP-a je saopšteno da na konkursu mogu učestvovati kandidati koji ispunjavaju sve opšte i posebne uslove navedene u konkursu.

Prvi dio selekcije kandidata realizuje MUP Srpske, a drugi i treći će se vršiti na Vojnoj akademiji u Beogradu.

Selekcija će uključivati provjere znanja iz matematike i fizičkih sposobnosti kandidata, uz psihološku i medicinsko-zdravstvenu procjenu.

Konačni izbor kandidata koji će biti upućeni na školovanje utvrdiće MUP Srpske, a prijave se mogu dostavljati lično ili poštom na adresu – MUP Republike Srpske, Uprava za policijsku obuku Banjaluka, Bulevar vojvode Živojina Mišića broj 10-A.

Iz MUP-a su naveli da se nepotpune i neblagovremene prijave neće razmatrati, te da zainteresovani kandidati sve potrebne informacije mogu saznati na internet stranici Uprave za policijsku obuku www.education.muprs.org ili na broj telefona 051/333-606.

Prethodni članakAlumina – najuspješnije veliko privredno društvo u Srpskoj (VIDEO)
Naredni članakUhapšeni zdravstveni radnici: Prodavali lažne potvrde o vakcinacije za 300 evra