Presuda za ubistvo Olivera Ivanovića: 22 godine robije za četvoro optuženih

PRIŠTINA – U Osnovnom sudu u Prištini danas je pročitana presuda u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.

Krivim su proglašeni Nedeljko Spasojević (policajac), Žarko Jovanović (policajac) i Marko Rošić (građanin Severne Mitrovice). Dragiša Marković (policijski službenik) proglašen je krivim za zloupotrebu službenog položaja, dok je Silvana Arsović (sekretarica Olivera Ivanovića) oslobođena.

Spasojević je osuđen na četiri godine i šest mjeseci zatvora, kao i na novčanu kaznu od 4.500 evra, dok je Rošić dobio 10 godina zatvora i 10.000 evra. Marković i Jovanović će morati da odsluže kaznu od četiri godine, dok će Jovanović morati i da plati 1.500 evra.

Svi su se ranije izjasnili da nisu krivi za optužbe koje im se stavljaju na teret. Takođe, optuženi su se branili sa slobode.

Prethodno je protiv Radeta Basare (policijski službenik) povučena optužnica zbog nedostatka dokaza.

Svi oni su bili optuženi da su deo kriminalne grupe na čijem čelu su se, kako se navodi u optužnici, nalazili Zvonko Veselinović i Milan Radojičić. Protiv njih dvojice nije podignuta optužnica.

I dalje je nepoznato ko su direktni izvršioci i nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine ispred sjedišta svoje stranke Građanska inicijativa Sloboda, demokratija, pravda u Kosovskoj Mitrovici, a sudski proces je počeo u julu 2021. godine.

(Kosovo online)

Prethodni članakJEZIVI DETALJI ZLOČINA KOD SARAJEVA: Pucao u brata, pa u snaju, potom bacio bombu i zapalio kuću
Naredni članakMostarac Novica Telebak dobitnik Vidovdanske povelje za sveukupno književno djelo