Preminuo Husein Oručević: Ugasio se veliki svjetionik Mostara

Iz Omladinskog kulturnog centra „Abrašević“ (OKC) Mostar su objavili tužnu vijest da je danas u 55. godini života preminuo Husein Huso Oručević, poznati društveni i kulturni aktivista, radijski novinar i politolog. Bio je direktor OKC-a „Abrašević“, kao i počasni konzul Republike Poljske u Mostaru.

– Jutros se ugasio veliki svjetionik Mostara, Abraševića i svih ljudi koje je okupljao. Husein Oručević (1969-2024.) – navodi se na Facebook stranici OKC Abrašević.

Studirao je političke nauke, specijalizacija evropske studije, na Jagelonskom univerzitetu u Krakovu i Univerzitetu „Jan Kochanowski“ u gradu Kielce.

Kao aktivist u civilnom sektoru bio je angažovan na pitanjima lokalnih politika, borbe protiv korupcije i izgradnje institucija.

Vijest o smrti Huseina Oručevića – Huse rastužila je brojne Mostarce, ali i sve one koji su ga u cijeloj BiH i šire poznavali i s njim sarađivali.

Prethodni članak“Овај докумет је одраз међусобног разумијевања” Потписан нови Колективни уговор за све запослене у Електропривреди Републике Српске
Naredni članakUrednik Vaseljenske na ispitivanju u BIA jer Služba štiti Savu Manojlovića?