Urednik Vaseljenske na ispitivanju u BIA jer Služba štiti Savu Manojlovića?

Urednik portala Vaseljenska, Vesna Veizović, objavila je na svojim društvenim mrežama da je provela tri sata na informativnom razgovoru u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA). Kako je navela, ispitivana je zbog članaka o Savi Manojloviću i njegovim vezama sa načelnikom BIA, Markom Parezanovićem.

„Upravo sam provela tri sata na informativnom razgovoru u BIA. Našoj bezbednosnoj agenciji koja veoma selektivan odnos ima prema svojim građanima, gde jedne maltretira do beskonačnosti, dok drugima pruža zaštitu i bezbedno utočište. Razlog mog isleđivanja su bili članci o Savi Manojloviću i njegovoj bliskoj saradnji sa načelnikom ove agencije, Markom Parezanovićem, zbog čega ste mi danima pisali komentare kako se Vaseljenska prodala i da po nečijem nalogu napadamo Manojlovića. Baš me zanima šta imate sada da kažete! Tri sata ispitivanja zbog ‘nevinog’ Save Manojlovića koji je ovom sistemu potreban samo da razvodni i uništi otpor protiv Rio Tinta. Ne pada mi pamet da ćutim, jer iako nemam ni državu iza sebe, a ni američkog ambasadora, nemam ni šta da izgubim. A vi samo nastavite da pljujete Vaseljensku i branite ‘jadnog Savu’ koga lično Parezanović čuva!“ – napisala je Veizovićeva.

 

Portal Vaseljenska je u prethodnim nedeljama objavljivao niz članaka u kojima su kritički pisali o Savi Manojloviću i njegovoj bliskoj saradnji sa načelnikom BIA, Markom Parezanovićem. Ovi članci su izazvali veliku pažnju javnosti , a redakcija portala bila je optužena da je plaćena da napada Manojlovića. Međutim, najnoviji događaji sugerišu da je Manojlović zaista blizak državnim strukturama, što potvrđuje i ovaj pritisak na urednicu i sam portal.

Vesna Veizović je istakla da se neće povući pred pritiscima i da će nastaviti da iznosi istinu, bez obzira na sve prepreke. Napomenula je da, iako nema podršku države ili američkog ambasadora, nema šta da izgubi i da će nastaviti da brani principe istraživačkog novinarstva koje portal Vaseljenska njeguje.

Vaseljenska

Prethodni članakPreminuo Husein Oručević: Ugasio se veliki svjetionik Mostara
Naredni članakVijeće naroda RS nije podržalo imenovanje Dragane Čavke za članicu UO RTRS