Preminula novinarka i pjesnikinja Vesna Hlavaček

 

Nakon duže bolesti u 71. godini preminula je novinarka i pjesnikinja Vesna Hlavaček, rođena Dedić.

Kako navode iz njezine porodice preminula je 15. februara, nakon duže bolesti, a sahrana će biti održana u subotu 19. februara u 13 sati na Gradskom groblju Sutina u Mostaru.

Vesna Hlavaček je rođena u mostarskoj porodici Dedić 17. februara 1951. godine, a u rodnom gradu je završila osnovnu i srednju školu te studij književnosti južnoslovenskih naroda na Pedagoškoj akademiji.

Radila je kao novinarka, voditeljica i urednica brojnih informativnih i kulturnih emisija. Bila je dopisnica Oslobođenja, Večernjeg lista, nedjeljnika Sloboda, časopisa Motrišta, te novinarka-urednica programa za kulturu na Radiju Vrhbosna u Sarajevu, te u mostarskom Dnevnom listu.

Pisala je kolumne i pjesme u brojnim časopisima, te je objavila i zbirke pjesama “Puni krug” 2008. godine i “Tebi” 2009. godine.

Vesna Hlavaček bila je vrhunski profesionalac u svome poslu. Rijetko koji novinar se za razgovor sa sagovornikom toliko temeljito pripremao. Netipična pitanja, polemike, prodor u dubinu teme… Kvalitetan prenos emocije na papir uokviren u tekst njezinim pričama davao je dodatnu notu, gotovo pjesničku. Baš onako kako je i trebalo.

Vesna Hlavaček imala je rijetko viđenu ljubav prema kulturi i novinarstvu.

 

Prethodni članakGRADONAČELNIK KORDIĆ: MOSTAR IMA NAJJEFTINIJI PARKING U REGIJI
Naredni članakUtvrđen identitet: Bračni par pronađen mrtav