PREMIJERKA BUHAČ SA PREDSTAVNICIMA MOSTARSKE PROSVJETE

Premijerka Hercegovačko-neretvanskog kantona Marija Buhač danas je održala sastanak sa predsjednicom SPKD “Prosvjeta” Gradski odbor Mostar Sanjom Bjelica-Šagovnović i mostarskim parohom Duškom Kojićem.

Iz Vlade HNK navodi sa da je na sastanku bilo govora o djelovanju odnosno aktuelnim projektima i budućim planovima ovog prosvjetno-kulturnog društva koje decenijama njeguje kulturu i tradiciju srpske pravoslavne zajednice u Gradu na Neretvi.

– Način na koji upravljamo HNK-om i sve odluke koje donosimo jasan su primjer da smo Vlada svih naših stanovnika i zato sam danas s radošću razgovarala o aktivnostima Prosvjete, ali i o nekim temama koje su od posebnog značenja za srpsku nacionalnu zajednicu u našem kantonu. Doživljavajući Prosvjetu društvom od izuzetne važnosti kako za Srbe, tako i za sve konstitutivne narode u HNK-u i šire, mogu samo ponoviti da će i ubuduće u Vladi HNK-a imati pouzdanog partnera. Prilika je bila da razgovaramo i o mogućnostima pružanja dalje podrške projektu obnove mostarske Saborne crkve Svete Trojice za čije su dovršenje unutrašnjeg prostora potrebna značajna finansijska sredstva,  rekla je ovom prilikom premijerka Buhač kojoj su se Bjelica-Šagovnović i Kojić zahvalili na prijemu i na podršci koju Vlada kontinuirano pruža njihovom radu.

Prethodni članakIzetbegovićeva poruka Evropi: Mogućnosti muslimana ustostručene (VIDEO)
Naredni članakStarješina Saborne crkve u Mostaru Duško Kojić o obnovi, suživotu, povratku