PREMIJER HERCEG KOD HRVATSKE MINISTARKE REGIONALNOGA RAZVOJA I FONDOVA EVROPSKE UNIJE

Na tragu već uspostavljene saradnje, premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg boravio je u Zagrebu, u službenoj posjeti ministarki regionalnoga razvoja i fondova Evropske unije Republike Hrvatske Nataši Tramišak.

Razgovarali su o mogućnostima realizacije niza projekata prekogranične saradnje, kako kroz bilateralne (Hrvatska i BiH), tako kroz više lateralne angažmane koji otvaraju put zajedničkomu povlačenju evropskih sredstava u razvojne projekte od značaja za lokalnu sredinu.

”Bogato iskustvo svih resora Vlade Republike Hrvatske je primjenjivo na prostoru HNK koja se već pozicionirala kao pouzdan partner u prekograničnim projektima. Od veliog su nam značaja osmišljavanje i realizacija prekogranične saradnje, posebno u našim pograničnim područjima. Zato i želimo osigurati dobre preduslove, prije svega transfer znanja odnosno razmjenu stečenih iskustava i primjera pozitivnih praksi, u čemu nam je ministarka Tramišak obećala pružiti punu podršku”, komentarisa je premijer Herceg.

Prethodni članakČOVIĆ UPOZNAO PLENKOVIĆA DA SDA ŽELI PROMIJENITI USTAVNU ARHITEKTURU BiH
Naredni članakTRAŽI SE: MUP Republike Srpske napravio foto-robot ubice