Pred mostarskim vijećnicima izmjena budžeta i brojni izvještaji gradskih ustanova

Danas zasjeda Gradsko vijeće Mostara. Na dnevnom redu sjednice veliki je broj tačaka koje se tiču novih projekata, prvenstveno infrastrukturnih, na području grada.

Vijećnici će raspravljati o Izmjene i dopune mostarskog budžeta zbog prihoda od vinjeta, a sredstva bi se usmjerila na nabavku kanti za otpatke i drvenih štandova, izgradnju vrtića u naselju Centar 2, rekonstrukciju Ulice Blajburških žrtava. Izmjene predviđaju i sredstva zbog eksproprijacije i izgradnje III osnovne škole.

Pred vijećnicima će se naći i nacrt izmjena i dopuna Regulacijskog plana Centralne zone rekonstrukcija – Faza II, te poslovna zona Miljkovići. Vijećnicima će biti predstavljeni i izvještaji kulturnih ustanova Grada Mostara, socijalnih i zdravstvenih ustanova te Sportskog saveza Grada Mostara za 2022. godinu.

Raspravljaće se i o inicijativi o izmjeni naziva Ulice Mala Tepa u Ulicu Amira Pašića kao i o osnivanju privremene komisije za promjenu naziva ulica na području Grada Mostara.

Tražiće se i proglašenju javnog interesa za Projekt „Izgradnja južne obilaznice Mostara, dionica Miljkovići-Rodoč-veza na M17 i M6.1, faza III (Tunel Novi-Avijatičarski most) te faza IV (Avijatičarski most-veza na M17 i M6.1)“. Raspravljat će se i o davanju na privremeno korištenje zgrade Gradskog kupatila – Banja na Musali Sportskom savezu Grada Mostara te o inicijativi za postavljanje instalacije ‘Maslinova grančica’ na lokaciji Španskog trga-turbo rotor.

Prethodni članakGENERALNA DIREKTORICA MTELA ODGOVORILA NA OTVORENO PISMO GRADONAČELNIKA BIJELJINE
Naredni članakMOSTAR – Milivojević ponovo zatražio podatke o nacionalnoj strukturi zaposlenih u javnim preduzećima