MOSTAR – Milivojević ponovo zatražio podatke o nacionalnoj strukturi zaposlenih u javnim preduzećima

Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević i na današnjoj, kao i na ranijim sjednicama Gradskog vijeća, osvrnuo se na nacionalnu strukturu zaposlenih u javnim preduzećima u Mostaru.

Milivojević je podsjetio da je na ranijim sjednicama zatražio informacije o nacionalnoj strukturi zaposlenih u javnim preduzećima, te da je dobijao nepotpune odgovore.

“Pozivali su se na načela da u javnim preduzećima nema potrebe za vođenjem i evidencijom o nacionalnoj zastupljenosti, a ja bih podsjetio na Ustav BiH i Aneks 7. Dejtonskog mirovnog sporazuma koji garantuju ravnopravnost pri zapošljavanju”, poručio je Milivojević.

Milivojević je nakon toga ponovo uputio inicijativu prema javnim preduzećima Parkovi i Tržnice-Pijace Mostar, te ih zamolio da mu se dostavi broj zaposlenih u preduzećima, broj stalno zaposlenih, broj zaposlenih po ugovorima o djelu i privremenim poslovima, te nacionalnu strukturu svih zaposlenih.

Milivojević je u više navrata ponovio da se Mostar predstavlja kao multietnički grad, a da sa druge strane ne poštuje prava građana srpske nacionalnosti pri zapošljavanju.

 

 

Prethodni članakPred mostarskim vijećnicima izmjena budžeta i brojni izvještaji gradskih ustanova
Naredni članakЈovica Stanišić i Franko Simatović osuđeni u Hagu na po 15 godina zatvora