Poznata imena svih osam osoba uhapšenih zbog ratnih zločina kod Nevesinja

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su jutros osam osoba zbog sumnje da su počinile ratni zločin protiv čovječnosti na području Zijemlja kod Nevesinja tokom 1992. godine.

Prema izvorima iz Tužilaštva BiH uhapšeni su: Zdravko Kandić, nekadašnji komandant Petog bataljona Nevesinjske brigade, Dragan Đurđić, nekadašnji zamjenik komandanta Petog bataljona Nevesinjske brigade te trenutni pripadnik Oružanih snaga BiH, bivši pripadnici Vojske Republike Srpske (VRS) Dragan Ivanišević, Goran Došlo i Milan Trifković te bivši rezervni milicioneri Siniša i Mladen Kandić i Dragoslav Aćimović.

Tužilaštvo BiH saopštilo je da se radi o osam bivših pripadnika VRS-a koji su osumnjičeni za zločine nad stanovništvom bošnjačke nacionalnosti s područja Nevesinja.

“Zločini se odnose na ubistva oko 100 osoba bošnjačke nacionalnosti, na lokaciji u mjestu Zijemlje, među kojima više desetina žena, osoba starije životne dobi, kao i veći broj djece, među kojima i djeca starosti od 15 dana do dvije godine života”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U saopštenju SIPA-e je navedeno da su se hapšenja dogodila na području Nevesinja, Gacka, Trebinja, Banje Luke i Sarajeva.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužiocu, koji će ih ispitati i donijeti odluku o daljnjim aktivnostima.

 

birn

Prethodni članakBORAČKA ORGANIZACIJA: HAPŠENJE BORACA JE ZASTRAŠIVANJE NARODA I VLASTI U REPUBLICI SRPSKOJ
Naredni članakŠTRAJK UPOZORENJA U HNK – Sindikati još jednom upozorili Vladu na neispunjene zahtjeve